TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva

Poticanje nalaznika pravilnoj ishrani beba divljih zečeva - projekt "POTICAJ"

Obavijest!!!

Lijevo ;)

Edukacija Utočište divljih zečeva Poticanje nalaznika pravilnoj ishrani...

Projekt je završio i sa skupljenim iznosom donatora omogućava dodatnu pomoć nalaznicima beba divljih zečeva, no želite li nas i dalje podržavati u radu sa kunićima i divljim zečevima, postanite članom naše Udruge :)

UVOD

Kako nabaviti 50% jeftinije zamj. mačje mlijeko

Projekt su financirali donatori!

Ovaj projekt nabavke dvostruko jeftinijeg zamjenskog mlijeka za bebe divljih zečeva su u potpunosti financirali donatori Utočišta, koji su time podržali projekt, te tako unaprijed pomogli i Vama - nalaznicima beba i čitateljima ovog članka :), dakle pomogli su onim nalaznicima koji još nisu niti postojali u trenutku formiranja projekta Poticaj, i koje donator neće nikada upoznati. Želite li se zahvaliti donatorima na trudu i velikodušnosti koju su uputili Vama kao nalazniku, te nađenoj bebi divljeg zeca koju Vi spašavate, možete to učiniti preko knjige gostiju.

Jamčimo da TarraLand ne prodaje niti zarađuje na ovom projektu, već iz inozemstva kupujemo povoljnije i veće zalihe koje držimo u RH  i proslijeđujemo dalje, tako da nalaznik daje samo onaj novac koji smo mi platili dok poštarinu i troškove do grada nalaznika plaća Udruga zahvaljujući članarinama svojih članova.

 

 

Molimo uvažite našu ispriku, što nismo u mogućnosti poklanjati zamjensko mlijeko. Vama nadamo se neće biti veliki trošak 130 kuna za 1 bebu (dakle preko Udruge nabavljate dvostruko jeftinije zamj.mlijeko nego kupovinom u Pet Shopu) no nama bi bio prevelik trošak poklanjati mlijeko budući nam se prijavljuje preko 20 beba godišnje a nemamo sredstva od nekoliko tisuća kuna koliko bi nam trebalo svake godine, kada bismo poklanjali mlijeko. No zato pokrivamo mnoge druge troškove; te smo razvili ovaj projekt koji vama može uštedjeti stotine kuna dok mi imamo minimalne troškove da vam to omogućimo.

Od strane donatora kojima ovim putem zahvaljujemo, sakupljen je potreban iznos na računu TarraLanda - Udruge Mrkvica, čime je projekt "Poticanje nalaznika pravilnoj ishrani beba divljih zečeva" proradio i djelovati će dugo vremena s tim iznosom.
 
Mlijeko je iste kvalitete kao ono kupljeno u pet centrima, te ga TarraLand/Udruga Mrkvica nabavlja iz inozemstva u većim količinama i po znatno manjoj cijeni a time je potrebno mlijeko financijski znatno dostupnije nalaznicima beba divljih zečeva.

Ukoliko trebate zamjensko mačje mlijeko, nabavite ga znatno povoljnije preko nas: TarraLanda/Udruge Mrkvica:

Zašto koristiti zamj. mačje mlijeko a NE kravlje (i sl.) pri othranjivanju beba divljih zečeva:

Mačje mlijeko kakvo jedino gotovo da jamči uspješno hranjenje nađenih beba divljih zečeva dosta je skupo i nalaznici zbog toga odustaju od hranjenja njime, koristeći kozje ili kravlje, pogrešno misleći -  "mlijeko je mlijeko" , i da je svako mlijeko isto.
No nažalost statistike u ovo kratko vrijeme kažu da su svi divlji zečevi koji su uginuli kod nalaznika, bili hranjeni kravljim mlijekom. Od toga su neki nalaznici znali da takvo mlijeko nije dobro.

Kako bi TarraLand olakšao situaciju i dosta skupo mlijeko učinio financijski dostupnijim nalaznicima divljih zečeva, krenuli smo u projekt kojim suradnik Domagoj nabavlja veće količine znatno jeftinijeg mačjeg mlijeka u inozemstvu, te ga dovozi u Hrvatsku, gdje TarraLand za istu cijenu predaje to mlijeko nalaznicima.
Uštede , pogotovo za veći broj zečeva koji se može naći u rukama jednog nalaznika, nisu male, dapače penju se i preko 50% i mogu se brojati u stotinama kunama.

Tako će veći broj divljih zečeva preživjeti kritičnih prvih mjesec dana života i doći do kaveza za podivljavanje u TarraLandu, a vjerujemo i uspješno biti pušteni natrag u divljinu.

Vjerujemo da će Vaša odluka o korištenju zamj.mačjeg mlijeka biti zaslužno i da će ZBOG VAS prirodom skakutati barem još jedan divlji zec spašen Vašom zaslugom i ovim projektom! 

Jedan od razloga zašto projekt postoji

Koliko god potresno bilo, odlučili sam objaviti kako potresne slike, a tako i kratku priču divlje zečice koja je hranjena običnim kravljim mlijekom ŠTO JE POGREŠNO.... pročitajte više .

 

Primjer velike isplativosti

Zašto se "isplati" TarraLandu kupiti mlijeko od inozemnih proizvođača za nalaznike ?

 

Cilj TarraLanda i Udruge Mrkvica je edukacija o prehrani beba divljih zečeva. Cilj je potaknuti što više nalaznika da se pridržavaju ovakve sigurne prehrane mačjim mlijekom, te time izravno pridonjeti velikoj mogućnosti da takva beba preživi najkritičnijih prvih mjesec dana života kada MORA dobivati mačje mlijeko da bi preživljavanje bilo vrlo moguće, nakon čega dolazi u Utočište i biva prilagođavana prirodi u posebnom kavezu. Tako na još jedan način utječemo na povećanje broja uspješno spašenih divljih životinja i poboljšanju statistike

Ova mala bočica u HR dođe oko 50kn, i težine je svega 200 grama.
Velika piksa pristigla iz inozemstva došla je oko 260 kn i težine je 2 kg (cijena na ovom linku ovisi u tečaju eura i mogućem popustu na zooplus.de sajtu),
dakle 200 grama iz inozemstva plaćeno je oko 26 kn. Dvostruko manje nego kod nas u HR!

Potrudili smo se nabaviti mnogo jeftinije mlijeko te se nadamo da ćemo tako privući Vas kao nalaznika da bebe hranite PRAVIM mlijekom koje jamči veliku uspješnost da nađena beba preživi.

Uz sliku se nalazi mililitarska šprica, koja je jednake duljine kao što je beba divljeg zeca stara 1 dan ( i težine oko 100 grama). Takav zeko pojede 5 malih bočica od po 200 grama mačjeg praha sa slike, do svojih mjesec dana života, tj pola velike pikse (1 kg praha). Otprilike tada može na podivljavanje u TarraLand.

Količine sa desne slike dostatne su za odhranjivanje 3 bebe divljeg zeca (na slici 3 kg praha).

Okvirno: kupnja takvih 3 kg u Hrvatskoj, za odhranjivanje 3 bebe divljeg zeca, nalaznika bi koštale min.750 kn.
Preko TarraLanda kupnja iste količine je oko 390 kn. Ušteda je na tri bebe oko 360 kn .
Ako netko nađe 5 beba, ušteda je i znatno veća , te tako projekt zaista pomaže!

 

Kako dobivate mlijeko

Mlijeko nalaznicima šaljemo i poštom ili predajemo osobno na način da financijski nismo u dobitku niti gubitku, no sa stajališta spašavanja ovih divljih životinja, na dobitku je svatko tko ove životinje poštuje i voli, tako i TarraLand, i svatko tko je sudjelovao u ovom projektu. 

.......................................................................

DETALJI

Omjer cijena i najveća ušteda kod osobnog preuzimanja:  

 

cijena za kg mačjeg mlijeka ušteda
250 - 300 kn / 1 kg (u HR)   -
130 - 150 kn / 1 kg (preko TarraLanda) procjenjena ušteda bez poštarine 40 - 55 %

 

TarraLand kupuje paket od 2 kg po cjeni od 255 - 292 kn, što 1 kg košta 128 - 146 kn, dok u HR 1 kg iznosi 250 - 300 kn (tj cijena pakovanja od 200 grama jest 50-60 kn, pomnoženo sa 5 za cijenu 1 kg ).

 

cijena za 0,2 kg mačjeg mlijeka ušteda
50 - 60 kn / 200 g (u HR)   -
26 - 30 kn / 200 g (preko TarraLanda) procjenjena ušteda bez poštarine 40 - 55 %

Napomena: cca 1 kg dovoljno je za othranjivanje 1 bebe divljeg zeca do navršenih mjesec dana, kada može doći na prilagodbu u TarraLand.

Othranjivanje 1 bebe divljeg zeca s ovakvim poticajem tokom mjesec dana, na dan vas prosječno dođe oko 5 kuna . Pritom pročitajte članak "Nudimo pomoć" u kojem piše kako vam još olakšavamo financijski.

 

CIJENA BEZ POŠTARINE (Poštarinu plaća Udruga Mrkvica):

našli ste starost i težina jedne bebe mačjeg mlijeka potrebno za odhranu nađenih beba kupnjom u HR ali izvan TarraLanda platili biste kupnjom (bez poštarine) preko TarraLanda plaćate kupnjom preko TarraLanda te preuzimanjem mlijeka osobno (bez poštarine) uštedjeti ćete kn / kg (za odhranu mjesec dana starog zeca / više njih)
1 bebu divljeg zeca 1 dan , oko 100 grama (0,1 kg) 1 kg 250 -300 kn 130 -150 kn 120 - 150 kn
2 bebe 1 dan , oko 100 grama (0,1 kg) 2 kg 500 - 600 kn 260 - 300 kn 240 - 300 kn
3 bebe 1 dan , oko 100 grama (0,1 kg) 3 kg 750 - 900 kn 390 - 450 kn 360 - 450 kn
4 bebe 1 dan , oko 100 grama (0,1 kg) 4 kg 1000 - 1200 kn 520 - 600 kn 480 - 600 kn
5 beba 1 dan , oko 100 grama (0,1 kg) 5 kg 1250 - 1500 kn 650 - 750 kn 600 - 750 kn
           
napomena 1 kg potrebno je ako ste našli bebu od 1 dan Za 1 bebu potrebno je 1 kg visoka cijena proizvoda u HR dućanima preko Utočišta plaćete znatno manje poštarinu plaća Udruga

Zadržavamo pravo da se cijene promjene ili malo odskaču (cijena nabave), no dok god će ušteda biti velika kao što je sada, projekt će biti aktualan. Stoga Vas molimo da nas prije narudžbe kontaktirate.

Šaljemo poštom ili preuzimate osobno

Osim ako ne preuzimate osobno, ne preporuča se naručivati paket manji od 250 grama zbog moguće premale isplativosti, dakle manje pakete možete preuzeti samo osobno ili ih kupite u pet centrima, kod veterinara i poljoprivrednim apotekama.

Preuzimanje osobno:

Ako ste iz Zagreba ili okolice pošiljku možete preuzeti osobno kod nas te time npr. 1 kg mačjeg mlijeka dobiti za 130 - 150 kn (ovisno o cijeni koju je TarraLand platio za veliko pakovanje od 2 kg: 35 ili 40 eura) umjesto dvostruko više u dućanima. Što s tim mlijekom ako ono nije potrošeno recimo jer nažalost zec ugine? Zbog mogućnosti takvih slučajeva, predlažemo da osobno preuzmete mlijeko ako možete, u nekoliko navrata i u manjim količinama.

Kako naručiti

Pismenim putem preko e-maila. Ako tih dana nismo dostupni, ili dok pošiljka ne stigne i dok je čekate, savjet: kupite 1 pakovanje mačjeg mijeka od 200 grama u pet centru, kod veterinara ili u poljo apoteci, jer je vrlo bitno da beba divlji zec odmah počne dobivati upravo zamj.mačje mlijeko u prahu. Pošiljka koja se šalje poštom dolazi unutar 5 dana ili manje do nalaznika, dok osobno (moguće u ZGu) možete paket preuzeti unutar 24-48 sati nakon uplate. Plaćate samo naručenu količinu mačjeg mlijeka.

Narudžbu možete izvršiti na dva načina: e-mailom ili ispunjavanjem forme za narudžbu.

Pošiljku zaprimate u obliku paketa koji nije u originalnom pakiranju ako naručujete količinu manju od 1 kg, budući kod narudžbi koje nisu cjeloviti brojevi (1, 2, 3 itd kg; to jest naručujete li primjerice 0,5kg) nama ostaje ostatak mlijeka iz originalnog pakiranja, te stoga originalno pakovanje (limena piksa) ostaje kod nas, kako bi ostatak mlijeka kod nas ostao propisno uskladišten.

 

 

1.) Pošaljite e-mail na adresu utociste[at]tarraland.com

Naslov e-maila: "Naručujem" , "Narudžba" i sl.

Sadržaj teksta (obavezno):

  • Vaše puno ime i prezime
  • adresa
  • mjesto i poštanski broj
  • obavezno navedite željenu količinu
  • potvrdite da ste uplatili iznos, nakon što provjerim - šaljem paket

Da bi se izbjegle narudžbe na tuđe ime, pošiljke se ne šalju/ne preuzimaju, dok iznos nije uplaćen na račun TarraLanda.

 

2.) Ispunite formu za narudžbu: (forma je u izradi)

 

.......................................................................................

Kako je izgledao ovaj članak za vrijeme doniranja sredstava, možete pročitati na starom linku projekta "Poticaj".

Želite li pozitivno ili negativno reagirati? Imate li pitanja ili bolja riješenja? U naslovu e-maila navedite naslov ili URL teme i kontaktirajte autora !

....................................................................